2011. június 14., kedd

Rendezvényszervezés 8.tétel

8/A Hazai idegenforgalmi szövetség egynapos konferenciát szervez. Téma: viszonteladók késedelmes fizetése vagy fizetésképtelensége touroperátorok felé. A rendezvény alatt előadásokra, hozzászólásokra, javaslattételekre kerül sor. Meghívottak: a legnagyobb vagyoni biztosítékot letevő 15 touroperátor és 35 viszonteladó vezetője, valamint 3 fő jogalkotó, összesen 53 fő. Ön szerint ez a rendezvény megfelel a konferencia kritériumának? Indokolja meg válaszát! Hány m2 körüli és milyen kialakítású üléstermet javasol? Milyen technikai berendezések szükségesek a rendezvény lebonyolításához? Indokolja meg válaszait, majd kérjen árajánlatot írásban teremre, technikai berendezésekre! Két kávé és egy ebédszünet figyelembevételével sorolja fel az előkalkuláció összetevőit!

Információtartalom vázlata

                 A konferencia fogalma, jellemzői
                 Javaslat ülésterem nagyságára, kialakítására és technikai berendezéseire
                 Árajánlatkérés teremre és technikai berendezésekre
                 Előkalkuláció összetevőinek felsorolása
________________________________________________________________________________

Konferencia: Előre meghatározott napirend és program szerint zajló általában problémamegoldó ülés. A hallgatóság kérdezhet, kritizálhat vagy vitatkozhat. Ezek a kongresszusoknál kisebb létszámú ülések, kevesebb téma megtárgyalására irányulnak. Nem túl hosszú időtartamban.

Javaslat ülésteremre:
  • Elvileg 40 négyzetméterre beférne az 53 fő, de azért, hogy ne legyen túl zsúfolt terem legyen inkább 50 négyzetméteres.
  • Széksoros elrendezés legyen, lehetőleg konferenciaszékekkel, hogy a résztvevők tudjanak jegyzetelni.
  • Esetleg az előadók számára elhelyezhetünk egy elnökségi emelvényt és azon 3 asztalt. Az elnökségi emelvény 2 méterre legyen az első sortól.
  • Technika: hangosítás, mikrofon, laptop, projektor, asztali és hordozható mikrofon. A hordozható mikrofonokat a hostess-ek viszik a hozzászólókhoz. Az asztali mikrofonokat az elnöki asztalon helyezzük el.
  • Télen figyeljünk a fűtésre, nyáron a légkondira.
  • A dekoráció minimális legyen, az elnöki asztalon helyezzünk el egy-két virágkompozíciót.
  • Legyen elegendő fény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése