2011. június 14., kedd

Rendezvényszervezés 16.tétel

16/A Ön közismert, exkluzív, de hirdetésekben gazdag képes magazin munkatársa. A magazin fogadást ad megjelenésének tizedik évfordulója alkalmából. A fogadásra télen, 18:00-23:30 óra között kerül sor. A helyszín egy színházépület, melynek van tágasabb fogadótere is. Program és állófogadás várja a meghívottakat: hirdetőket, újságírókat, fotósokat, terjesztőket, a lapkiadó, a nyomda és saját munkatársait. Főnöke Önt bízta meg a fogadás megszervezésével és lebonyolításával. A meghívottak körét és a helyszínt már kiválasztotta. Milyen feladatokat kell elvégeznie a fogadás megszervezése során? Milyen programo/ka/t javasol? Hogy oldja meg a vendéglátást? Készítse el a meghívót R.S.P.V. és öltözet jelzéssel! Miben segíti munkáját az R.S.V.P. jelzés? Milyen egyéb társadalmi programokat ismer?

Információtartalom vázlata

                 Társadalmi programok fajtái
                 A fogadás megszervezésének feladatai
                 Programjavaslat a fogadás idejére
                 Vendéglátás megszervezése
                 Meghívó elkészítése
                 R.S.V.P. szerepe a fogadás megszervezésében
_______________________________________________________________________

A fogadás megszervezésének feladatai: Rendezvényszervezés folyamata (Rendezvényszervezés 2. tétel)
Programjavaslat a fogadás idejére:
  • Megnyitó, köszöntő
  • Állófogadás a színház előterében
  • Színházelőadás kibérlése

Vendéglátás megszervezése: Állófogadás
Állófogadás jellemzői:
·        Bármelyik napszakban megszervezhető, így estére is.
·        Lehet ünnepélyes és kevésbé ünnepélyes is.
·        Célja: A rendezvény résztvevői számára az általánostól eltérő vendéglátás biztosítása.
·        A vendéglátást büfészerviz formájában oldjuk meg.
·        Kivételes esetektől eltekintve a vendégek állva fogyasztják el az ételeket. ( Kivétel pl.: az idős vendégek számára a falnál helyezünk el székéket)
·        Általában valakinek vagy valaminek az ünneplésére, köszöntésére szervezik, így megfelelő az alkalomhoz (magazin 10. évfordulójához)
·        Ünnepélyes megnyitóval, köszöntéssel szokás kezdeni.
·        Esténként ünnepélyes. (Ezért a dress code: black tie az eseményünkön)
·        Nagy létszámnál szervezünk állófogadást.
·        Időtartama általában 1,5-2 óra.
·        Hátrányai: nehézkesebb így az étkezés, nagyon nagy az előkészítési idő.

Állófogadás fajtái:
Színvonal szerint:
  • Egyszerű fogadás: Egyszerű nyersanyagok, ételek, elkészítési módok, tálalás. Szűkebb étel és ital választék. (sajtófogadás)
  • Közepes szintű fogadás: Kicsit nagyobb választék, szélesebb étel- és italválaszték. A külsőségekre jobban oda kell figyelni.
  • Magas szintű protokollfogadás: Fontos a helyszín pontos megválasztása. Lehető legnagyobb, legjobb étel- és italválaszték. Legfontosabb szempont a minőség. Kiemelt szerep jut a kapcsolódó rendezvényeknek.
Ellátás jellege szerint:
  • Főétkezés jellegű: Ebéd vagy vacsora időben szervezik. Ebéd- és vacsorakínálat,  meleg ételek jellemzik.
  • Nem főétkezés jellegű: Nem célja egy ebédet vagy egy vacsorát kiváltani. Meleg ételek nem szerepelnek a kínálatban. Falatok, szendvicsek jellemzőek.

Meghívó elkészítése (tartalma):
  • „Meghívó” szó
  • A meghívott személy neve, rangja ( Tudjuk, hogy házas, akkor „Önt és feleségét/férjét”, nem tudjuk a viszonyt, de vihet magával kísérőt a vendég, akkor „Önt és kísérőjét”)
  • A meghívás tényét
  • Alkalom
  • Rendezvény műfaja
  • Időpont és helyszín
  • Dress code
  • Visszajelzés tényére vonatkozó rövidítés: R.S.V.P. ( Kérem válaszoljon!)

R.S.V.P. szerepe a fogadás szervezésében:
Fontos, hogy tudjuk, hogy hány vendégre számíthatunk. Ha nem jelzett vissza a meghívott vendég, akkor fel kell hívnunk és meg kell kérdeznünk, hogy számíthatunk-e a jelenlétére. Vezetőnél a titkárnőjét hívjuk fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése