2011. június 14., kedd

Rendezvényszervezés 9.tétel

9/A Kétnapos konferenciát tart a MARESZ Konferenciaszervezés tagozata Egerben, a Hotel Eger&Parkban a rendezvényszervezői oktatás és a rendezvényszervezői szakma színvonalemelésének lehetőségeiről. A konferencián 51 fő vesz részt, rendes és pártoló tagok. Az utazás egyénileg történik. A MARESZ jelezte, hogy a résztvevők közül egy fő iszlámhívő, ketten pedig teljes vegetáriánusok. A rendezvény költségeit a MARESZ állja. És amire még nem volt példa: a rendezvényszervező két, gyakorlatra beosztott diákot bízott meg a rendezvény szervezésével és bonyolításával úgy, hogy az aláírások joga gyakorlatvezetőé. Ön az egyik diák.
Az előkészítő tevékenységen túl van, a MARESZ aláírta a szerződést, mely kétszer háromórás tanácskozást, látogatást egy egri idegenforgalmi szakközépiskolában, szállást félpanzióval, 18 fő részére pedig pályaudvar-hotel-pályaudvar különböző időpontokban történő transzferét tartalmazza. Sorolja fel a szervezési folyamat teendőit, írjon feladatlistát; sorolja fel a megrendelendő szolgáltatásokat, írjon szállásmegrendelő levelet a Hotel Eger&Parkba, majd bonyolítsa le a rendezvényt! Ismertesse a rendezvényen való megjelenésének és viselkedésének elvárásait! Bizonyítsa be, hogy nem érdemtelenül kapta a feladatot, hogy jó úton halad a szakmai képzés!

Információtartalom vázlata

                    Feladatlista írása a szervezési folyamat teendőiről
                    Rendezvény megrendelendő szolgáltatásainak felsorolása
                    Szállásrendelés a Hotel Eger&Parkba
                    Rendezvény lebonyolítása: rendezvényszervező feladatainak részletes ismertetése indoklással, a regisztráció jelentősége
                    Rendezvényszervező ruházata, viselkedése

9/B Egyeztesse az étteremmel az iszlámhívő és a teljes vegetáriánusok ételsorát!

Feladatlista írása a szervezési folyamat teendőiről:
  • Szállásfoglalás
  • Terem foglalás + technika
  • Étkezés szervezése
  • Transzfer szervezése
  • Személyi feltételek: hostess-ek, előadók
  • Nyomdai munkálatok, meghívó megtervezése
  • Ütemterv, előkalkuláció, forgatókönyv készítése
  • Előlegek fizetése
  • Számlaírás
  • Iskolalátogatás megszervezése
  • Helyszín bejárása
  • Lebonyolítás
  • Takarítás
  • Esetleges javítások elvégzése
  • Értékelés
Rendezvény megrendelendő szolgáltatásainak felsorolása:
·        Szálláshely
·        Terem
·        Technika
·        Étkezés
·        Transzferek
·        Hostess-ek

Lebonyolítási szakasz:
·        Oda kell figyelni a vendégekre,főként a VIP-vendégekre, az előadókra, a személyzetre, klímára, hangerőre, berendezésekre
·        Figyeljük a vendégek elégedettségét, meg is kérdezhetjük, hogy elégedettek-e
·        A vendéglátást folyamatosan ellenőrizni kell. Ellenőrizzük a felszolgált ételek, italok minőségét
·        Regisztrációs pultnál végig legyenek hostess-ek, figyelni kell a vendégek távázására, megkapják a nekik szánt ajándékot távozáskor
·        A protokolláris rendezvényeken oda kell figyelni a protokoll szabályokra.

Regisztráció jelentősége: tudjuk ki jelent meg a rendezvényen, hányan vettek részt rajta, kik érkeztek meg, a rendezvény után ki tudjuk nekik küldeni az információs anyagokat, és a köszönőlevelet (follow-up).
Rendezvényszervező ruházata, viselkedése:
Ha a személyzetnek külön egyenruhája van, akkor a rendezvényszervező is ezt a ruhát viseli.
Más esetben a ruházata: kosztüm vagy szoknya blúzzal.
Viselkedés: az alkalomnak és protokollnak megfelelő.

9/B Egyeztesse az étteremmel az iszlámhívő és a teljes vegetáriánusok ételsorát!

Iszlám hívő: Disznóhúst nem eszik, ezért inkább ne is legyen disznóhús az ételsorban.
Vegetáriánus nem eszik:
  • Húst (halat sem)
  • Semmilyen állat eredetű ételt ( tojást, tej, zselatin)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése